The forum on this site is closed for new comments and posts. Continue the conversation in the new forum, and learn more here.

snap camera won't show graph material with textures

  • Hi Marcela,

    It looks like your version of Snap Camera might be out of date. Try updating to the latest version and let me know if the issue persists.

    Cheers,
    Ghaith

    Comment actions Permalink
  • Thanks Ghaith. I'm using the latest version.

    Comment actions Permalink
  • Hi Marcela,

    Usually the issue of Pink/black happened when imported into Lens Studio, the material that gets created assumes you want a texture and haven't assigned it yet.

    1- Find the material in the resources panel and select it.
    2- Check all texture properties on the material to ensure the texture is set or the texture property is disabled.

    Please let me know if the issue persists.

    Cheers,
    Ghaith

    Comment actions Permalink
  • I don't understand what you mean by checking the texture is set. I found exactly the same answer in the forum, but I don't get it.

    Here I'm uploading a screenshot of one of the materials with texture set (according to me) and the graph mapper.

    Comment actions Permalink
  • Having the same issue. A lens I made works correctly in Lens Studio and on the app, but does not work on Snap Camera. It shows purple and black textures where there should be images. The texture is set to an image I uploaded. Snap Camera is up to date.

    Comment actions Permalink
  • Hi Marcela,

    I tried to look-up your lens in Snap Camera but I couldn't find it ..   

    which give me indicator that your lens it may not be compatible with Snap Camera


    https://lens.snapchat.com/3383e79b1a65472387b3d15b7ce29e97?sender_web_id=cac79176-001a-4a4a-87dc-b32b2186791c&device_type=desktop&is_copy_url=true 


    check out this artical it may help you to optimize your lens for Snap Camera : 

    https://docs.snap.com/lens-studio/references/guides/distributing/snap-camera/#landscape_resolution 

     


    best,

    Ghaith 

    Comment actions Permalink

We're here to help! We just need a little bit of information...

What system are you using?

Have you downloaded the latest version of Lens Studio?

Please download the latest version of Lens Studio. If you still run into this issue, please come back and report it!

Is this issue causing Lens Studio to crash?

What system do you run Lens Studio on?

Version

Graphics

Follow the next steps to help us solve your issue:

  • Copy and paste this text into your TerminalCommand Window
    open ~/Library/Preferences/Snap/Lens\ Studio/ %LOCALAPPDATA%\Snap\Lens Studio Copy Text
  • Press ReturnEnter to run the command. The Lens Studio folder will automatically open
  • Prepare to upload your files: zip the "Log" Folder by right-clicking and choosing "compress."
    Locate the Log.txt file right above it.

    Attach a screenshot of the issue:

Name:

Email:

What is this most relevant to?

Please enter a brief description of your issue:

Thanks for submitting this issue.

Unfortunately, it's likely due to the operating system or hardware you're using – since they don't meet the system requirements for Lens Studio.

Still, we hear you loud and clear, and are logging the issue in case there's ever a workaround we can provide!

Minimum Requirements

Operating System: Windows 10 (64 bit); MacOS 10.11+

Hardware: Minimum of Intel Core i3 2.5Ghz or AMD Phenom II 2.6Ghz with 4 GB RAM; Intel HD Graphics 4000 / Nvidia GeForce 710 / AMD Radeon HD 6450 or better; screen resolution of 1280x768 or higher

We'll try to resolve this issue as soon as possible. Thanks for letting us know about it!

Keep an eye out for a followup email from us. We may have a couple more questions for you, or we might already have a solution to offer.

Happy creating!