The forum on this site is closed for new comments and posts. Continue the conversation in the new forum, and learn more here.

Bald ML and segmentation

  • Segmentation comes directly from the camera texture, and unfortunately there's no way to change that.

    What you'll need to do instead is create a separate render target for the bald effect.

    Create a new render target and a new layer

    Create a new orthographic camera and set it to the new layer

    Put the bald ML inside the new camera and set it to the new layer

    Change the clear color input on the camera to the original render target

    Change the "Tweak_N86" input on the bald ML to the original render target

    Change the input texture on the "Face Crop Texture Wide" to the original render target.

    There will still be a slight halo around the user's head, but it will match the background image much better.

    Here's a demo project you can take a look at with everything already setup and ready to go. https://drive.google.com/file/d/18MWXy3XRwbQZD8SZopsW7jktq-hMN7W_/view?usp=sharing

    Comment actions Permalink
  • Thank you for this bro modelsbymike3d

    Comment actions Permalink

We're here to help! We just need a little bit of information...

What system are you using?

Have you downloaded the latest version of Lens Studio?

Please download the latest version of Lens Studio. If you still run into this issue, please come back and report it!

Is this issue causing Lens Studio to crash?

What system do you run Lens Studio on?

Version

Graphics

Follow the next steps to help us solve your issue:

  • Copy and paste this text into your TerminalCommand Window
    open ~/Library/Preferences/Snap/Lens\ Studio/ %LOCALAPPDATA%\Snap\Lens Studio Copy Text
  • Press ReturnEnter to run the command. The Lens Studio folder will automatically open
  • Prepare to upload your files: zip the "Log" Folder by right-clicking and choosing "compress."
    Locate the Log.txt file right above it.

    Attach a screenshot of the issue:

Name:

Email:

What is this most relevant to?

Please enter a brief description of your issue:

Thanks for submitting this issue.

Unfortunately, it's likely due to the operating system or hardware you're using – since they don't meet the system requirements for Lens Studio.

Still, we hear you loud and clear, and are logging the issue in case there's ever a workaround we can provide!

Minimum Requirements

Operating System: Windows 10 (64 bit); MacOS 10.11+

Hardware: Minimum of Intel Core i3 2.5Ghz or AMD Phenom II 2.6Ghz with 4 GB RAM; Intel HD Graphics 4000 / Nvidia GeForce 710 / AMD Radeon HD 6450 or better; screen resolution of 1280x768 or higher

We'll try to resolve this issue as soon as possible. Thanks for letting us know about it!

Keep an eye out for a followup email from us. We may have a couple more questions for you, or we might already have a solution to offer.

Happy creating!