Snap Camera on M1 Mac, Big Sur

  • i have the same problem... 

     

    How to fix it ?!

    Comment actions Permalink
  • Exact same problem

    Comment actions Permalink
  • same issue !

     

    Comment actions Permalink
  • +1

    Comment actions Permalink
  • im going thru the same thing! has there been any fix for this? 

    Comment actions Permalink
  • Same Issue on Snap Camera  1.14.0 + M1 Mackbook BigSur 11.6, is there any solution?

    Comment actions Permalink
  • Same problem using Canvas Studio.  Once I am ready to record, although I have selected the Snap camera, there is not a video image in the little window.  

     Snap Camera  1.14.0 + M1 Mackbook BigSur 11.6

     

    Comment actions Permalink
  • I have the same on Intel based Big Sur, where it is necessary to run the following command on the application in question to make the virtual camera work.:

    sudo codesign --remove-signature /Applications/<your app name>

    So for Microsoft Teams it was:

    sudo codesign --remove-signature /Applications/Microsoft\ Teams.app

    Be careful doing this with applications you don't fully trust as it removes the signature that proves it came from the original author, but as long as you know the application is legit, it should be safe to do this. Anyway this is what got it working for me.

    This is harder for system applications such as FaceTime which are on the read-only system volume. I've simply not bothered with those and would advise you do the same but suppose the following should work:

    # Boot into recovery mode by holding CMD-R while booting
    # Then open a terminal window
    csrutil disable
    mount -uw /
    sudo codesign --remove-signature /System/Applications/FaceTime.app
    csrutil enable
    # reboot

    Feel free to post your results if you try this. Again, I've not yet bothered to try, as this will probably get overwritten as OS patches come through.

    Behind the scenes perhaps the virtual camera driver is not properly signed and that's why only non-signed applications can use the virtual camera device? Really just a rough guess.

    Comment actions Permalink
Have a comment?

Please sign in to leave a comment.

We're here to help! We just need a little bit of information...

What system are you using?

Have you downloaded the latest version of Lens Studio?

Please download the latest version of Lens Studio. If you still run into this issue, please come back and report it!

Is this issue causing Lens Studio to crash?

What system do you run Lens Studio on?

Version

Graphics

Follow the next steps to help us solve your issue:

  • Copy and paste this text into your TerminalCommand Window
    open ~/Library/Preferences/Snap/Lens\ Studio/ %LOCALAPPDATA%\Snap\Lens Studio Copy Text
  • Press ReturnEnter to run the command. The Lens Studio folder will automatically open
  • Prepare to upload your files: zip the "Log" Folder by right-clicking and choosing "compress."
    Locate the Log.txt file right above it.

    Attach a screenshot of the issue:

Name:

Email:

What is this most relevant to?

Please enter a brief description of your issue:

Thanks for submitting this issue.

Unfortunately, it's likely due to the operating system or hardware you're using – since they don't meet the system requirements for Lens Studio.

Still, we hear you loud and clear, and are logging the issue in case there's ever a workaround we can provide!

Minimum Requirements

Operating System: Windows 10 (64 bit); MacOS 10.11+

Hardware: Minimum of Intel Core i3 2.5Ghz or AMD Phenom II 2.6Ghz with 4 GB RAM; Intel HD Graphics 4000 / Nvidia GeForce 710 / AMD Radeon HD 6450 or better; screen resolution of 1280x768 or higher

We'll try to resolve this issue as soon as possible. Thanks for letting us know about it!

Keep an eye out for a followup email from us. We may have a couple more questions for you, or we might already have a solution to offer.

Happy creating!