The forum on this site is closed for new comments and posts. Continue the conversation in the new forum, and learn more here.

An issue with low fps for "Snap.inc" filters

  • It happens to everyone else it uses a lot of ML not something you can solve. depending on the filter it uses a lot of your phone/pc resources causing it to get low fps.

    Comment actions Permalink
  • But i have 32 gb of Ram , 2080 gpu,and i7 intel processor. So i think something wrong it should work fine...

    Comment actions Permalink
  • It's low FPS for me as well.

    Comment actions Permalink
  • Did this problem solve? I have 32gb RAM/RTX 2080 Super/ Ryzen 9 3900x. When i setup Snap Camera thirt time always work fine and correct. But - some times later (maybe because of Nvidia driver update) some 3D filters start to drop FPS.

    Comment actions Permalink
  • trying to figure out this issue too. works perfect on a 2012 mac pro with rx 570 12 core cpu and 16gb ram. works really crap on pc, 8700k, 64gb ram and rtx 3090.

    Comment actions Permalink
  • Same here. Worked perfectly for me before but Like always.. Mac users get less crap to worry about then pc users. I have an old macbook pro and snap camera works fine on it and I have a pc that overall performs better then my old mac but not in snap camera... like r u serious right now??

    Comment actions Permalink
  • It's 2022, my Win10 GeForce 3060TI + i7 core CPU + 16G RAM setup is still laggy with the filters, which does 3D face replacement (e.g. Cartoon Style by Snap.inc). 

    Comment actions Permalink

We're here to help! We just need a little bit of information...

What system are you using?

Have you downloaded the latest version of Lens Studio?

Please download the latest version of Lens Studio. If you still run into this issue, please come back and report it!

Is this issue causing Lens Studio to crash?

What system do you run Lens Studio on?

Version

Graphics

Follow the next steps to help us solve your issue:

  • Copy and paste this text into your TerminalCommand Window
    open ~/Library/Preferences/Snap/Lens\ Studio/ %LOCALAPPDATA%\Snap\Lens Studio Copy Text
  • Press ReturnEnter to run the command. The Lens Studio folder will automatically open
  • Prepare to upload your files: zip the "Log" Folder by right-clicking and choosing "compress."
    Locate the Log.txt file right above it.

    Attach a screenshot of the issue:

Name:

Email:

What is this most relevant to?

Please enter a brief description of your issue:

Thanks for submitting this issue.

Unfortunately, it's likely due to the operating system or hardware you're using – since they don't meet the system requirements for Lens Studio.

Still, we hear you loud and clear, and are logging the issue in case there's ever a workaround we can provide!

Minimum Requirements

Operating System: Windows 10 (64 bit); MacOS 10.11+

Hardware: Minimum of Intel Core i3 2.5Ghz or AMD Phenom II 2.6Ghz with 4 GB RAM; Intel HD Graphics 4000 / Nvidia GeForce 710 / AMD Radeon HD 6450 or better; screen resolution of 1280x768 or higher

We'll try to resolve this issue as soon as possible. Thanks for letting us know about it!

Keep an eye out for a followup email from us. We may have a couple more questions for you, or we might already have a solution to offer.

Happy creating!