The forum on this site is closed for new comments and posts. Continue the conversation in the new forum, and learn more here.

Face Lens Clipping

  • Hi Miles, it looks like you are using segmentation in the video example you gave. 

    Can you please try adjusting the segmentation texture settings? It's not going to be perfect especially when factoring in long hair, different people and different lighting conditions. But you might be able to tune the segmentation to better match your experience. To tune the segmentation texture, select it in the Resources panel. Then, in the Inspector panel, try using the feathering mode instead and tune the feather amount. Review the segmentation reference here:

    https://lensstudio.snapchat.com/guides/general/segmentation/

    Unfortunately, beyond those settings, there won't be much you can do to improve the segmentation results. 

    Finally, in the screenshots you've attached, I'm a little confused what I'm seeing in comparison to the video. Can you explain how the screenshots differ from the video?

    Comment actions Permalink

We're here to help! We just need a little bit of information...

What system are you using?

Have you downloaded the latest version of Lens Studio?

Please download the latest version of Lens Studio. If you still run into this issue, please come back and report it!

Is this issue causing Lens Studio to crash?

What system do you run Lens Studio on?

Version

Graphics

Follow the next steps to help us solve your issue:

  • Copy and paste this text into your TerminalCommand Window
    open ~/Library/Preferences/Snap/Lens\ Studio/ %LOCALAPPDATA%\Snap\Lens Studio Copy Text
  • Press ReturnEnter to run the command. The Lens Studio folder will automatically open
  • Prepare to upload your files: zip the "Log" Folder by right-clicking and choosing "compress."
    Locate the Log.txt file right above it.

    Attach a screenshot of the issue:

Name:

Email:

What is this most relevant to?

Please enter a brief description of your issue:

Thanks for submitting this issue.

Unfortunately, it's likely due to the operating system or hardware you're using – since they don't meet the system requirements for Lens Studio.

Still, we hear you loud and clear, and are logging the issue in case there's ever a workaround we can provide!

Minimum Requirements

Operating System: Windows 10 (64 bit); MacOS 10.11+

Hardware: Minimum of Intel Core i3 2.5Ghz or AMD Phenom II 2.6Ghz with 4 GB RAM; Intel HD Graphics 4000 / Nvidia GeForce 710 / AMD Radeon HD 6450 or better; screen resolution of 1280x768 or higher

We'll try to resolve this issue as soon as possible. Thanks for letting us know about it!

Keep an eye out for a followup email from us. We may have a couple more questions for you, or we might already have a solution to offer.

Happy creating!