Lens Studio won't open

  • Hey Mike,

    Going to follow up with you offline to see if we can diagnose this issue.

    Talk soon,
    Kaitlyn

    Comment actions Permalink
  • Yeah the exact same thing is happening with me. i meet requirements and it just doesn't run or anything. need. urgent. help.

    Comment actions Permalink
  • Hey Albertt,

    I'll follow up with you offline as well.

    Cheers,
    Kaitlyn

    Comment actions Permalink
  • I'm Having a similar issue with mine as well, when I open the app it stops responding and windows says the program has stopped working. I tried restarting my computer and running it as an administrator, but I keep having the same problem. 

    Comment actions Permalink
  • Hi Samson,

    Does your computer username or a path to your installed Studio contain non-english characters? Our system currently doesn't support non-english characters so this seems to be a reason for numerous "not-launching" cases.

    Alternatively, this could be an issue with security on your machine. Can you try to run it as an administrator?

    Let me know if you still run into issues.

    Thanks,
    Kaitlyn

    Comment actions Permalink
  • There’s no non-English characters in the path to the installed program, and I tried running as administrator but the problem still persists,

    Comment actions Permalink
  • Hey Samson,

    Happy to further troubleshoot this with you offline.

    Hang tight,
    Kaitlyn

    Comment actions Permalink
  • I'm having the same issue as the last commenter and I also tried those solutions and haven't gotten it to work

    Comment actions Permalink
  • Hey Bill,

    Have you tried downloading the latest version of Lens Studio here yet? Please do and let me know how that goes!

    Best,
    Kaitlyn

    Comment actions Permalink
  • I am having the same issue, my path does not contain non - english characters, I tried to run it as an administrator, I tried uninstalling and reinstalling the latest version but it's still not working.

    Comment actions Permalink
  • Hey Kedem,

    Did you also try downloading the latest version of Lens Studio?

    Best,
    Kaitlyn

    Comment actions Permalink
  • Yes Kaitlyn, I have downloaded the latest version of Lens Studio as I have stated in my latest comment, but it did not fix the problem.

    Comment actions Permalink
  • My bad for missing that Kedem.

    The original poster had an issue with his graphics card not being supported by Lens Studio and the others had security issues. Happy to chat offline about why Lens Studio might be crashing on your machine though!

    Hold tight,
    Kaitlyn

    Comment actions Permalink
  • it worked a bit at the beginning and now it wont even launch there is not even error and wont appear in my task manager 

     i tried uninstalling and reinstalling nothing changed 

    Comment actions Permalink
  • Hi Walid,

    Will follow-up with you directly for more information, so we can get this resolved.

    Thanks,

    Natasha

    Comment actions Permalink
  • I’m having a similar problem. I installed Lens Studio just fine, but when I try to open it, a blank, white screen opens with the text “Lens Studio (Not Responding)” at the top.

    Comment actions Permalink
  • I’m having a similar problem. I installed Lens Studio just fine, but when I try to open it, a blank, white screen opens with the text “Lens Studio (Not Responding)” at the top.

    Comment actions Permalink
  • Hi ccaskeyy0, 

    Go to https://support.lensstudio.com/hc/en-us/community/topics

    and click report a bug or crash

     

    Fill out the form, make sure to include logs. 

    They will reply as soon as possible, goodluck! :D

    Comment actions Permalink
  • I’m having a problem when i download lens studio and try to open it it says “ Lens Studio quit unexpectedly.”And i click reopen and it doesn’t work i’ve downloaded it 3 different times now I’m on a Mac 🖥

    Comment actions Permalink
  • hi i’m having the exact same issue as ava

    Comment actions Permalink
  • I'm facing the same issue.

    Comment actions Permalink
  • I'm having the same issue, tried running it in Administrator mode, same issue. My graphic card is a GeForce GTX 1070. What should my next step be?

    Comment actions Permalink
  • Hi there

    After completing all installing steps, I'm not able to open the program.

    A message like "Runtime Error (at 13:321): SWbemLocator: Not found" keeps on appearing.

    Another message "Your GPU is not supported. It either doesn't support OpenGL 2.1 or has outdated drivers installed", what does it mean?.

    I meet the requirements and it doesn't run at all also I downloaded it twice.

    Kindly help.

    Comment actions Permalink
  • I've installed the application but when i try to open it says its not responding. Need help.

    Comment actions Permalink
  • What's your computer specs?

    Comment actions Permalink
  •  Hello,

    I'm running Windows 10 and meet all the requirements for Lens Studio, but when I try to open it, it doesn't open. There's no error, no nothing. I finally go see if it runs in my task manager, it's not running under programs, but it is running under processes, but eventually disappears.

    Please help me.

    Comment actions Permalink
  •  Hello,

    I'm running Windows 10 and meet all the requirements for Lens Studio, but when I try to open it, it doesn't open. There's no error, no nothing. I finally go see if it runs in my task manager, it's not running under programs, but it is running under processes, but eventually disappears.

    Please help me.ASAP

    Comment actions Permalink
  • I'm running Windows 10 and meet all the requirements for Lens Studio, but when I try to open it, it doesn't open. There's no error, no nothing. I finally go see if it runs in my task manager, it's not running under programs, but it is running under processes, but eventually disappears.

     

    Comment actions Permalink
  • Hey,
    So I installed the lens Studio everything’s fine but after it got installed on my PC(windows 10) and I try opening it the app is opening but I only see a black screen

    Comment actions Permalink
  • Lens Studio opened the first time and won't do it a second one. I get a message saying "Your Lens project was not saved properly during your last session. A project backup has been found. Would you like to recover it?" but I cannot click on yes or no  without it becoming non-responsive.

    I have a 9th gen i5 40GB RAM machine with an Nvidia GTX 1650Max Q and Lens Studio won't start. I tried running as administrator, uninstall-install and it doesn't work. My computer exceeds the minimum run specs by a lot.

    Comment actions Permalink
Have a comment?

Please sign in to leave a comment.

We're here to help! We just need a little bit of information...

What system are you using?

Have you downloaded the latest version of Lens Studio?

Please download the latest version of Lens Studio. If you still run into this issue, please come back and report it!

Is this issue causing Lens Studio to crash?

What system do you run Lens Studio on?

Version

Graphics

Follow the next steps to help us solve your issue:

  • Copy and paste this text into your TerminalCommand Window
    open ~/Library/Preferences/Snap/Lens\ Studio/ %LOCALAPPDATA%\Snap\Lens Studio Copy Text
  • Press ReturnEnter to run the command. The Lens Studio folder will automatically open
  • Prepare to upload your files: zip the "Log" Folder by right-clicking and choosing "compress."
    Locate the Log.txt file right above it.

    Attach a screenshot of the issue:

Name:

Email:

What is this most relevant to?

Please enter a brief description of your issue:

Thanks for submitting this issue.

Unfortunately, it's likely due to the operating system or hardware you're using – since they don't meet the system requirements for Lens Studio.

Still, we hear you loud and clear, and are logging the issue in case there's ever a workaround we can provide!

Minimum Requirements

Operating System: Windows 10 (64 bit); MacOS 10.11+

Hardware: Minimum of Intel Core i3 2.5Ghz or AMD Phenom II 2.6Ghz with 4 GB RAM; Intel HD Graphics 4000 / Nvidia GeForce 710 / AMD Radeon HD 6450 or better; screen resolution of 1280x768 or higher

We'll try to resolve this issue as soon as possible. Thanks for letting us know about it!

Keep an eye out for a followup email from us. We may have a couple more questions for you, or we might already have a solution to offer.

Happy creating!