Pet Lens Bug

  • Hey, I just tested it out and I don't have any problems with it. Maybe restarting would help? Could I see your objects panel please?

    Comment actions Permalink
  • Hi Maya🦋

    Thanks so much for your response. 

    So it works when the person takes a snap with their pet - but when I try it on the pet alone, it duplicates.

    I'll post a screenshot 

    Comment actions Permalink
  • Hi Maya🦋

    Please see below :)

     

    Comment actions Permalink
  • Hey Alexa,

    The elements are duplicating because you are mixing human and animal face tracking in the same Lens. Head binding (and other face tracking elements) track onto dog and cat faces when a more human face is not present. This results in two tracked elements when only a dog/cat face is present on camera. Our current advisement would be to not mix face tracking and pet face tracking in the same Lens. 

    Cheers,
    Vincent

    Comment actions Permalink
Have a comment?

Please sign in to leave a comment.

We're here to help! We just need a little bit of information...

What system are you using?

Have you downloaded the latest version of Lens Studio?

Please download the latest version of Lens Studio. If you still run into this issue, please come back and report it!

Is this issue causing Lens Studio to crash?

What system do you run Lens Studio on?

Version

Graphics

Follow the next steps to help us solve your issue:

  • Copy and paste this text into your TerminalCommand Window
    open ~/Library/Preferences/Snap/Lens\ Studio/ %LOCALAPPDATA%\Snap\Lens Studio Copy Text
  • Press ReturnEnter to run the command. The Lens Studio folder will automatically open
  • Prepare to upload your files: zip the "Log" Folder by right-clicking and choosing "compress."
    Locate the Log.txt file right above it.

    Attach a screenshot of the issue:

Name:

Email:

What is this most relevant to?

Please enter a brief description of your issue:

Thanks for submitting this issue.

Unfortunately, it's likely due to the operating system or hardware you're using – since they don't meet the system requirements for Lens Studio.

Still, we hear you loud and clear, and are logging the issue in case there's ever a workaround we can provide!

Minimum Requirements

Operating System: Windows 10 (64 bit); MacOS 10.11+

Hardware: Minimum of Intel Core i3 2.5Ghz or AMD Phenom II 2.6Ghz with 4 GB RAM; Intel HD Graphics 4000 / Nvidia GeForce 710 / AMD Radeon HD 6450 or better; screen resolution of 1280x768 or higher

We'll try to resolve this issue as soon as possible. Thanks for letting us know about it!

Keep an eye out for a followup email from us. We may have a couple more questions for you, or we might already have a solution to offer.

Happy creating!