Materials import not working

  • I'm having the same problem. Materials don't import. But I think it's supposed to... I just can't figure it out either. 

    I just make a UV map and that imports automatically. 

    Comment actions Permalink
  • The impression I have is that is simply an early version of the program and those features are not yet there. But it would be better if developers clarify that is the case and what are the next plans. A list of next features would be also useful. I don't see the developers responding these posts frequently, even they are not so many. I don't think would take more and one hour each day go through them. I guess the developers are the ones that have the small head icon in the bottom right of the icon, but that is not quite clear.

    Comment actions Permalink
  • Hey Punto and Cyrene,

    I'll follow up with you separately to see if we can get your models working for you. hold tight!

    Best,
    Kaitlyn

    Comment actions Permalink
  • Thanks Kaitlyn

    Comment actions Permalink
  • Hi Kaitlyn, how do I send you the files to look at so you can see why the materials aren't importing? Thank you! 

    Comment actions Permalink
  • Hey Cyrene,

    Did you not get an email from Zendesk to the other thread?

    Best,
    Kaitlyn

    Comment actions Permalink
Have a comment?

Please sign in to leave a comment.

We're here to help! We just need a little bit of information...

What system are you using?

Have you downloaded the latest version of Lens Studio?

Please download the latest version of Lens Studio. If you still run into this issue, please come back and report it!

Is this issue causing Lens Studio to crash?

What system do you run Lens Studio on?

Version

Graphics

Follow the next steps to help us solve your issue:

  • Copy and paste this text into your TerminalCommand Window
    open ~/Library/Preferences/Snap/Lens\ Studio/ %LOCALAPPDATA%\Snap\Lens Studio Copy Text
  • Press ReturnEnter to run the command. The Lens Studio folder will automatically open
  • Prepare to upload your files: zip the "Log" Folder by right-clicking and choosing "compress."
    Locate the Log.txt file right above it.

    Attach a screenshot of the issue:

Name:

Email:

What is this most relevant to?

Please enter a brief description of your issue:

Thanks for submitting this issue.

Unfortunately, it's likely due to the operating system or hardware you're using – since they don't meet the system requirements for Lens Studio.

Still, we hear you loud and clear, and are logging the issue in case there's ever a workaround we can provide!

Minimum Requirements

Operating System: Windows 10 (64 bit); MacOS 10.11+

Hardware: Minimum of Intel Core i3 2.5Ghz or AMD Phenom II 2.6Ghz with 4 GB RAM; Intel HD Graphics 4000 / Nvidia GeForce 710 / AMD Radeon HD 6450 or better; screen resolution of 1280x768 or higher

We'll try to resolve this issue as soon as possible. Thanks for letting us know about it!

Keep an eye out for a followup email from us. We may have a couple more questions for you, or we might already have a solution to offer.

Happy creating!